Excite

Langzame start voor Britt en Ymke

De eerste aflevering van het nieuwe RTL5-programma ‘Britt en Ymke stellen vragen’ trok gisteravond zo’n 431.000 kijkers. De nieuwe talkshow staat daarmee net niet in de top 25 van best bekeken programma’s van de maandag, zo laten de cijfers van Stichting KijkOnderzoek vandaag zien.

Kleine teleurstelling

Britt is toch blij met het aantal kijkers. De jonge presentatrice twitterde: “YEAH!!!!!!!! RT @Televizier: Britt & Ymke trekken veel kijkers voor RTL 5”. De licht teleurstellende kijkcijfers zijn waarschijnlijk deels te danken aan concurrentie van het voetbal. Naar de Champions League wedstrijd Barcelona tegen Celtic keken ruim 1,5 miljoen mensen.

Geert Wilders

Britt en Ymke zijn tevreden over de gasten die ze tot nu toe hebben gestrikt voor hun talkshow. “We hebben echt zulke toffe gasten. Gordon, Lieke van Lexmond… We hebben echt A-gasten”. Britt Dekker hoopt nu op Geert Wilders. “We hebben hem nog niet benaderd, maar hij lijkt me een waanzinnig interessante man om het te hebben over het thema imago. Of privacy wellicht. Helaas hebben we geen thema kunst, ik heb namelijk begrepen dat hij vroeger behoorlijk bizarre schilderijen heeft gemaakt”.

Meningen verdeeld

Na de eerste aflevering zijn de meningen verdeeld over de nieuwe talkshow. Ymke reageert in het Algemeen Dagblad op de negatieve reacties van mensen. “Ik denk dat mensen die zo’n grote mond hebben over ons zelf ook geen talkshow zouden kunnen maken.”

Niet serieus

Behalve critici zijn er ook veel nieuwsgierige kijkers. Ymke denkt dat mensen gewoon even moeten wennen aan de nieuwe show. “Natuurlijk maken wij fouten en helaas zie je die ook, maar dat is misschien ook wel een beetje de kracht van het programma. Inmiddels zijn we bij aflevering vijf en we zien grote vooruitgang. Als je een programma als het onze doet, moet je jezelf niet al te serieus nemen”.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019