Excite

Lars Von Trier geen nazi

Tijdens het filmfestival in Cannes heeft de Deense regisseur Lars Von Trier gezegd dat hij Hitler best kan begrijpen en dat hij zichzelf als een nazi ziet. Hij zei tijdens een persconferentie dat zijn familie Duits is en dat hij dat helemaal niet erg vond. Wel gaf hij aan dat hij niet achter de Tweede Wereldoorlog stond en dat hij ook geen hekel heeft aan Joden. Hij zei letterlijk: "Ik ben juist voor alle joden. Nou ja, Israël is een kloteland. Tja, wat zal ik zeggen. Oké, ik ben een nazi." Veel mensen voelden zich erg aangevallen door deze opmerkingen en hebben veel kritiek geuit naar de regisseur.

Nu is hij teruggekomen op zijn woorden. Hij zegt: "Als ik iemand heb gekwetst met mijn uitspraken, spijt mij dat oprecht. Ik ben niet antisemitisch of racistisch." De regisseur valt wel vaker op door zijn vreemde uitspraken tijdens persconferenties. Hij heeft zwarte humor en mensen hebben wel vaker hun wenkbrauwen opgetrokken. Dit keer ging hij echter veel te ver en dat ziet hij zelf dus ook in. Hij heeft de pers laten weten dat hij absoluut geen nazi is.

Lars Von Trier was op het filmfestival om de film Melancholia te promoten. Deze film zal in augustus in Nederland in de bioscopen te zien zijn. Het is een sciencefiction-thriller over twee zusjes die weten dat de aarde binnenkort tegen een andere planeet zal botsen.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020