Excite

Lars von Trier wil film over nymfomaan maken

Lars von Trier wil een film maken over een nymfomaan. Tegen het Britse filmblad Screen International vertelt Von Trier dat dit zijn rauwste film ooit moet zijn en dat hij moet gaan over een vrouw die haar erotische kant ontdekt. Of ‘de erotische geboorte van een vrouw’, zoals hij het zelf noemt.

Von Trier heeft alvast twee werktitels in gedachten: The Nymphomaniac en Dirt in Bedsores. Toen hij zijn werktitels voorlegde aan zakenpartner Peter Aalbaek Jensen, gaf die direct aan dat met name de eerste titel vast snel geld aan zou trekken.

Het is overigens niet de bedoeling dat Von Trier van de nieuwe film een pornofilm maakt. Hij wil echt een serieuze productie maken, ook al is dit nogal moeilijk voor het genre. Ook vermoedt hij dat hij wat problemen zal krijgen om een hoofdrolspeelster te vinden; niet iedereen zal graag de rol van nymfomaan op zich nemen.

Von Trier staat bekend om het maken van controversiële films. In 2009 bracht hij de film Antichrist uit, waarin de hoofdrolspeelster een kindje verliest en vervolgens gek wordt. De scène waarin ze haar geslacht met een schaar bewerkt, zorgde ervoor dat menig criticus de filmzaal verliet. Het nieuwste project van Von Trier is Melancholia. Hierin spelen Kiefer Sutherland en Kirsten Dunst mee. Deze film moet dit jaar nog uitkomen.

Afbeelding: Flickr account malias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020