Excite

Laura Dekker lastiggevallen door pedofiel

Zeilmeisje Laura Dekker is ruim een jaar lastig gevallen door pedofiele stalker Gerard W. De 60-jarige pedofiel stuurde haar regelmatig vreemde mailtjes en één keer een naaktfoto die hij had gemaakt van een naakt lichaam met Laura’s hoofd erop geplakt. Gerard W. stond donderdag terecht voor het bezit van kinderporno.

Laura was gewaarschuwd

Dick Dekker, de vader van Laura, heeft zijn dochter altijd gewaarschuwd voor de pedofiel, die ook aanwezig was bij de tewaterlating van de zeilboot van Laura. In het Algemeen Dagblad zegt hij opgelucht te zijn: “Ik heb mijn dochter voor hem gewaarschuwd. Het kostte veel moeite hem weg te houden.” De uitspraak is pas over twee weken, maar vader Dekker is blij dat de pedofiel nu “in het vizier van de instanties is.”

Blonde meisjes

Gerard W. verklaarde dat hij een voorliefde heeft voor blonde meisjes tussen de 10 en 12 jaar oud met een ballerina-achtig figuur. Hij is achter zijn pedoseksuele gevoelens gekomen toen hij twintig jaar geleden met zijn vrouw in Zeeland op vakantie was. Daar randde hij een 9-jarig meisje aan. Sindsdien speurde W. in parken, zwembaden en via het internet meisjes op om met ze in contact te komen.

Meer mannen

Dick Dekker verklaarde dat Laura niet alleen door Gerard W. is lastiggevallen. Ook van andere mannen kreeg Laura bedenkelijke aandacht. “Het is een van de oorzaken waardoor ze destijds is ingestort.”

Twee jaar cel

Gerard W. heeft zichzelf aangeven bij de politie om “met zichzelf in het reine te komen.” Ondanks dat heeft de officier van justitie een celstraf van twee jaar tegen hem geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk, een proeftijd van vijf jaar en verplicht contact met de reclassering voor een behandeling van zijn pedofilie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019