Excite

Laura Dekker onder toezicht van Jeugdzorg

Laura Dekker staat vanaf vandaag onder toezicht van Jeugdzorg. Dat houdt in dat het gezag van de ouders van Laura stevig beperkt is. Dat heeft de rechter vandaag beslist. De 13-jarige fanatiek zeilster is nog steeds van plan haar reis rond de wereld al zeilend te maken. Zoals eerder gemeld, vond de Raad voor de Kinderbescherming dit niet kunnen. Laura's ouders steunen de wens wel.

De rechter heeft met andere woorden de reis niet verboden, maar legt de verantwoordelijkheid voor belangrijke beslissingen over Laura Dekker nu bij het Bureau Jeugdzorg. Een psycholoog wordt ingeschakeld om te bekijken of Laura de extreme omstandigheden die ze op haar avontuur tegen zal komen wel aankan. Iedereen verwacht nu een negatief advies.

Intussen heeft Laura Dekker wel al een hele wereldreis gemaakt via de kranten. In landen als Portugal, Duitsland en Zweden wordt haar wel en wee op de voet gevolgd. Ook ver buiten Europa, bijvoorbeeld in Mexico, weten ze wie de dappere Hollandse is en wat ze wil, maar waarschijnlijk niet mag...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021