Excite

Laura Dekker op weg naar Portugal

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: Laura Dekker mag met haar ‘Guppy’ starten met een wereldreis. Het 14-jarige meisje is vanmorgen onder grote belangstelling vertrokken. Haar eerste stop is Portugal. De rit daar naar toe is een soort testvaart. De wereldreis zal starten vanaf Portugal.

Laura zal tijdens haar reis vooral haar hond missen. Verder heeft ze er veel zin in. Het eerste stuk reist ze samen met haar vader, Dick Dekker. Eenmaal in Portugal wacht ze tot het orkaanseizoen voorbij is. Daarna kan ze beginnen aan haar wereldreis. Volgens experts is haar route zo uitgestippeld, dat ze overal in de meest ideale weersomstandigheden terecht komt.

Eerder leek het er op dat Laura haar reis helemaal niet kon starten. Ze werd onder toezicht geplaatst door de rechter en moest het opnemen met Jeugdzorg. Die vond haar veel te jong. Hoewel haar vader haar altijd steunde in haar initiatief, was haar moeder eerst niet zo enthousiast. Afgelopen week kregen de ouders van Laura weer gezag over het meisje en zij besloten dat Laura alsnog mocht gaan.

Als het Laura lukt om haar tocht te voltooien, dan breekt ze een record. Ze is dan namelijk de jongste zeilster ooit die een onafgebroken wereldreis in een zeilboot maakt. Het huidige record is gevestigd door Jessica Watson uit Australië.

Eyeworks heeft een exclusief contract afgesloten met Laura. Wat er precies met de beelden die van haar gemaakt worden gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

De eerste rit hoeft Laura overigens nog niet alleen te maken: niet alleen haar vader vaart mee, ook zo’n 20 andere boten volgen in haar kielzog.

Afbeelding: Flickr account Pixel Addict

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020