Excite

Laura Dekker rondt zeiltocht af

De 16-jarige Laura Dekker wordt vanavond tussen 20.00 en 22.00 verwacht in de jachthaven Simpson Bay op Sint Maarten. Ze is dan de jongste zeiler die ooit rond de wereld voer. Haar aankomst is al weken in voorbereiding door haar nieuwe manager Gerard van Erp en het belooft een waardig welkom te worden.

Afgeschermd

De jachthaven is speciaal voor de aankomst van het 'zeilmeisje' hermetisch afgeschermd. Alleen familie mag naar binnen, de aanwezige pers moet zich aan een getekende mediacode houden om te voorkomen dat er chaos ontstaat zoals bij het vertrek van Laura een jaar geleden.

Geen record

Een paar dagen voor de feestelijke aankomst van Laura Dekker in Sint Maarten werd bekend gemaakt dat het Guinness Book of Records de categorie 'jongste ooit' niet meer zal opnemen. Volgens Guinness wordt er een beleid gevoerd waarbij ze "ongepaste recordpogingen van minderjarigen niet bestraffen, steunen of aanmoedigen." Het zeilmeisje heeft zelf aangegeven dat het haar niets kan schelen of ze wel of niet een record heeft. "Ik maak de reis voor mezelf, niet voor anderen."

Media

Van Erp heeft gezegd dat er veel media-aandacht is voor Laura Dekker. Met maar liefst 246 interviewaanvragen en talloze cheques in ruil voor een fotomoment hoeft Dekker zich voorlopig in ieder geval niet druk te maken om de financiën. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat Laura nu rust neemt en nadenkt over de toekomst. "Ze móet haar school afmaken."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019