Excite

Legionellabacterie gevonden in Playboy-mansion

Dat de Playboy-mansion niet de meest hygiënische plek ter wereld is, mag duidelijk zijn. In het landhuis woont Hugh Hefner, oprichter van het mannenblad, met een groot aantal jonge vriendinnen.

De Playboy-mansion is met 29 kamers, een wijnkelder, dierentuin, sauna en zwembaden een echte chickmagnet. Daar maakt Hefner flink gebruik van. Hij heeft in het zwembad een grot laten bouwen waar hij regelmatig zijn rondborstige vriendinnetjes naartoe leidt.

Begin februari organiseerde Hefner een liefdadigheidsgala in zijn optrekje vlak buiten Los Angeles. Na afloop van het feest werden al snel ongeveer tweehonderd gasten ziek. De organisatie deed een bericht uitgaan waarin gasten werden opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden.

Er werd een onderzoek ingesteld en daaruit bleek dat de legionellabacterie de boosdoener is geweest. In een waterbron van het landhuis werd de bacterie aangetroffen die de veteranenziekte kan veroorzaken. Ook konden de onderzoekers niet uitsluiten dat er andere bacteriën en virussen welig tieren in het landhuis.

De veteranenziekte kan leiden tot longontsteking. Het is echter goed te behandelen met antibiotica en gezonde mensen herstellen normaal gesproken volledig. Toch is het sterftepercentage hoog: tussen de vijf en twintig procent van de mensen die de veteranenziekte oplopen overleeft het niet.

Afbeelding: Flickr, gebruiker hazel.estrada

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021