Excite

Lego kunstenaar laat tatoeage van lego-afdruk zetten

De 'baan' van Nathan Sawaya is een jongensdroom. Deze kunstenaar maakt namelijk kunst met behulp van Lego. Wat hij dus doet, is de hele dag coole dingen bedenken die hij van Lego kan bouwen. Wie wil dat nu niet, geld verdienen met Lego bouwen? Nathan Sawaya leeft de droom.

Maar iedereen die wel eens met Lego heeft gespeeld, weet dat de blokjes vervelende afdrukken kunnen achterlaten. Niet alleen als je er midden in de nacht op gaat staan op weg naar de WC, maar ook bij het bouwen zelf. Sawaya heeft dan ook elke dag aan het eind een afdruk van Lego in zijn duim staan.

De kunstenaar zegt op zijn website dat hij elke dag met Lego werkt en dat hij de blokjes heel hard aandrukt. Dan zit er namelijk geen ruimte meer tussen. Als eerbetoon aan zijn medium heeft hij besloten de afdruk in zijn duim te laten tatoeëren.

Zo gezegd, zo gedaan. Nathan Sawaya loopt nu dus met een tatoeage van een Lego-afdruk op zijn duim. Acht rondjes die er uitzien alsof hij zojuist nog een Legoblokje heeft aangedrukt. Ze zitten goed uit elkaar en er is zelfs 3D-effect in aangebracht.

Foto's van het gebeuren heeft Nathan Sawaya op zijn site neergezet. Bovendien vind je daar wat voorbeelden van zijn kunst. Nogmaals, elke jongen wil zijn baan hebben. Voor zover je kunst maken een 'baan' kunt noemen, dan.

En misschien wil elke jongen ook wel stiekem een tatoeage van een Legoblokje hebben. Gewoon ergens op je lichaam een eerbetoon aan het speelgoed waarmee je vele uren in je jeugd doorbracht. Het speelgoed waar vrijwel wel elke jongen is groot geworden. Wij zijn even naar Tattoo Ben!

Afbeelding: Nathan Sawaya

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020