Excite

Lek van de week: foto’s van onderdelen van de Apple iPhone 4G

Apple komt weer in het midden van de geruchtenstorm terecht. Er zijn al dan niet opzettelijk foto’s uitgelekt van wat wel eens de voorkant van de iPhone 4G zou kunnen zijn. De 4de generatie iPhone die Steve Jobs komende zomer wil lanceren.

We hebben de foto’s te danken aan Iresq: een door Apple erkend reparatiecentrum. Normaal houden zij zich bezig met het herstellen van iPods en iPhones. Deze week zouden ze al wat onderdelen van de nieuwe iPhone ontvangen hebben en zorgen ze voor ‘het lek van de week’: foto’s van de voorkant van wat het prototype van de nieuwe iPhone G4 zou zijn.

Wat vertellen de foto’s ons allemaal? De nieuwste iPhone zou iets meer ‘body’ hebben. Hij zou 6 milimeter groter zijn dan zijn voorganger, de iPhone 3GS. De grootte van het scherm zou echter onveranderd blijven. De site van Iresq lijkt alvast een gerucht de kop in te drukken. Verscheidene gespecialiseerde sites hebben zich gebogen over de aanwezigheid van een reflecterend vlak net boven de luidspreker. Langzamerhand leek er een consensus te ontstaan over het vlak-misterie: het was zeker en vast een tool voor videoconferenties. Volgens de website van het reparatiecentrum is het echter een proximity sensor. Wat de lichte toename van het formaat zou verklaren. In de huidige generatie staat die namelijk aan de zijkant. Was al dat denkwerk voor niets? Waarschijnlijk niet. De medewerker van Iresq sluit niet uit dat er nog dingen veranderen tussen nu en het verschijnen in de winkelrekken. Hij heeft ‘tenslotte geen complete iPhone in handen’… Handig toch die voorzichtigheid.

Dus, iPhone-fanaten: geen nood, de geruchtenmolen zal nog even blijven draaien. Er is nog denkwerk genoeg. Wordt het bijvoorbeeld een OLED of een AMOLED-scherm? Krijgt de iPhone 4G echt een uitneembare batterij?

Afbeelding: iresq.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020