Excite

Lente breekt nu echt door

  • © Getty Images
Vrijdag was het al voor het eerst rokjesdag en de rest van de week lijkt het ook de goede kant op te gaan met de temperatuur. Volgens de weerspecialisten komt de lente er nu echt aan. Afgelopen nacht was er nog veel regen en plaatselijk veel wind, maar de maandag wordt verder droog en de zon komt weer tevoorschijn. De temperaturen liggen tussen de 12 en 16 graden en alleen in Limburg is nog wat bewolking te zien.

De rest van de week gaat het ook de goede kant op met de temperatuur. Morgen wordt het droog en zonnig en zal de temperatuur langzaam maar zeker richting de 20 graden gaan. Alleen aan zee kan het nog een beetje mistig en daardoor kouder zijn. De wind is zuidwestelijk en lang niet zo krachtig meer.

Woensdag wordt de mooiste dag van de week. Dan wordt het lekker warm en is er veel zon. Er is dan een matige zuidwesten wind en de maxima lopen op naar waarden tussen de 17 en 23 graden. Daarna gaan de temperaturen wel iets meer naar beneden, maar blijven ze op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. Dan is er zon die afgewisseld wordt met een aantal wolken en heel af en toe een bui. De meeste dagen kunnen we genieten van temperaturen tussen de 12 en 17 graden.

Hiermee lijkt het erop dat de achterstand in temperaturen weer een beetje ingehaald wordt. Rond de Paasdagen bleek dat we qua temperatuur ongeveer drie weken achterliepen op de temperatuur vorig jaar rond deze tijd. Toen was het al veel eerder heerlijk warm, zeker voor de tijd van het jaar. Inmiddels kunnen we echter wel zeggen dat de winter echt achter ons ligt en dat er voldoende ruimte is om weer te genieten van de lente.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020