Excite

Leonardo DiCaprio wint eindelijk Oscar

Leonardo DiCaprio is in zijn carrière al meerdere malen genomineerd voor een Oscar. Tot nu toe lukt het hem echter nooit om die nominatie ook om te zetten in een daadwerkelijke prijs. Tot nu. Want voor zijn rol in The Revenant won hij de felbegeerde prijs wél!

DiCaprio kreeg een Academy Award voor zijn rol in de film. Hiermee versloeg hij Eddie Redmayne uit The Danish Girl, Matt Damon uit The Martian, Bryan Cranston uit Trumbo en Michael Fassbender uit Steve Jobs. In de categorie Actrices won Brie Larson de Oscar. Zij speelde in Room. Hiermee liet ze de actrices Jennifer Lawrence (Joy), Cate Blanchett (Carol), Charlotte Rampling (45 Years) en Saoirse Ronan (Brooklyn) achter zich.

De prijs voor de beste film ging naar Spotlight. Deze film gaat over journalisten die een grote ontuchtzaak ontdekken. Spotlight moest het opnemen tegen The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Mad Max: Fury Road, The Martian, The Revenant en Room.

The Revenant, waar DiCaprio in speelt, was voor maar liefst 12 Oscars genomineerd. Uiteindelijk won de film er drie. Mad Max werd tien keer genomineerd en ging met zes Oscars naar huis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021