Excite

'Leven op Mars uitgeroeid door kapitalisme'

Hugo Chavez is een baas. De baas van Venezuela om precies te zijn, waar hij als president de scepter zwaait. Chavez staat vooral bekend om zijn linkse sympathieën, maar ook omdat hij soms het contact met de werkelijkheid een beetje verloren lijkt te zijn. De nieuwste theorie van de president is dat er vroeger leven is geweest op Mars, maar dat kapitalisme daar een einde aan heeft gemaakt. Juist.

De socialistische Chavez poneerde zijn theorie gisteren tijdens een toespraak in het kader van de Wereld Water Dag. ‘Ik heb altijd gezegd en gehoord, dat het niet vreemd zou zijn dat er beschaving op Mars is geweest. Maar misschien arriveerde toen kapitalisme, en imperialisme, en was het gedaan met de planeet.’

Chavez is, zo mag duidelijk zijn, bepaald geen fan van kapitalisme. Het gebrek aan schoon drinkwater waar de wereld mee kampt zou ook aan het kapitalistische systeem te wijten zijn. ‘Pas op! Vroeger waren hier op aarde bossen, nu hebben we woestijnen. Waar vroeger rivieren waren, zijn nu woestijnen.’ Ook zou de aanval op Libië volgens Chavez vooral gaan om olie en water.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nicogenin>

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018