Excite

Lichte schade door eerste najaarsstorm

Sinds 8.00 vanochtend krijgen de hulpdiensten veel meldingen over stormschade. De eerste westerstorm van dit najaar heeft geleid tot weinig grote schade, maar er is wel veel overlast. Het gaat vooral om bomen en takken op de weg, loszittende gevelplaten, omgewaaide schuttingen en wateroverlast.

Stormschade

De stormschade meldingen komen uit het hele land. Zo waaide in Delfzijl een partytent om en in Roermond raakte een vrouw lichtgewond toen een bouwsteiger omwaaide. Zondagmiddag werd de toegangsweg naar Rotterdam The Hague Airport afgesloten toen spullen van een bouwproject naar beneden waaide. De zuidpier bij IJmuiden werd enige tijd afgesloten toen er windkracht 11 werd gemeten. De pier is erg geliefd bij avontuurlijke wandelaars.

Verkeer

Het verkeer had weinig last van de storm, zo meldt de ANWB. Via Twitter werden automobilisten gewaarschuwd voor harde windstoten, vooral in Noord-Holland. De politie adviseerde mensen thuis te blijven als dat mogelijk was. Het vliegverkeer ondervond eveneens weinig hinder, omdat de wind uit een gunstige richting kwam. Op sommige plaatsen konden even geen treinen reiden, omdat er bomen op de rails lagen.

Vrachtschip in problemen

Ten noorden van Terschelling is zondag een Brits vrachtschip in de problemen geraakt. Twee mannen zijn van boord geslagen. Beide zijn om het leven gekomen, meldt het Kustwachtcentrum Den Helder. Hulpdiensten hebben urenlang naar de twee gezocht, maar de hoge golven tot tien meter bemoeilijkte de zoektocht. Het schip voer op zo’n honderd kilometer van Terschelling. Ook Duitse hulpdiensten waren betrokken bij de zoektocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021