Excite

Liedje van Georgië niet toegestaan op Songfestival

Georgië moet met zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival zijn inzending terugtrekken of met een ander nummer komen. Het nummer ‘We don’t wanna put in’ heeft een politieke connotatie. Volgens de organisatie kan dit echt niet.

Vrij vertaald betekent het nummer ‘Wij willen Poetin niet’. Volgens de organisatie gaat dit in strijd met de regels van het songfestival. Daarnaast wordt het festival dit jaar in Rusland gehouden, wat het nummer extra storend maakt. Een woordvoerder van de EBU in Genève zei: ‘Geen liedjesteksten of andere teksten of gebaren van politieke of soortgelijke aard zijn toegestaan.’

De publieke omroep van Georgië houdt vol dat ze niet de schuldige zijn van deze beslissing. Ze zeggen dat alles helemaal onverwacht komt. Toch werd er al over gesproken sinds het nummer door het Georgische kijkers werd gekozen. De Russische staatstelevisiezender Kanaal 1 geeft aan niets te maken te hebben met deze beslissing van EBU.

Ook Rusland heeft enige moeite met hun inzending voor het Europees Songfestival. De Russische kijkers kozen namelijk voor een nummer van de Oekraïense zangeres Anastasia Prichodko. Ze eindigde boven de Russische popster Valeria. Jossif Prigojine, de producer van het liedje noemt dit een grote schande.

Voor Nederland zullen De Toppers meedoen met het Eurovisie Songfestival. Ook hier zijn wat problemen mee geweest, toen Gerard Joling besloot niet meer mee te doen. Zijn plaats is nu ingenomen door Jeroen van der Boom.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020