Excite

Liefdesverklaringen langs weg Wallonië voortaan verboden

Het is niet langer toegestaan om in Wallonië langs de weg je liefde aan je vriend of vriendin te verklaren. Zowel liefdesverklaringen als huwelijksaanzoeken langs de snelweg zijn bij wet verboden en kunnen bestraft worden met een boete van maar liefst duizend euro.

Als het plaatsen van een verklaring of aanzoek langs de weg echt je enige optie is, dan kun je een uitzondering aanvragen. Hiervoor moet je dus wel eerst toestemming krijgen.

Het parlement van Wallonië heeft een decreet aangenomen dat bepaalt dat het plaatsen van affiches voortaan niet meer zomaar mogelijk is. Dit geldt voor langs de autowegen, maar ook langs op- en afritten en op plekken die minder dan dertig meter van de weg liggen. Onze Zuiderburen hebben er ook direct voor gezorgd dat de maatregelen nageleefd wordt; er zijn 20 politieagenten aangenomen om zich bezig te houden met de handhaving van het decreet. Waar de plotselinge drang voor dit verbod vandaan komt, is niet duidelijk. Het is niet bekend of er in Wallonië veel ongelukken gebeuren door dit soort spandoeken.

In Nederland is het sowieso niet toegestaan om zelf spandoeken langs de weg te hangen. Hier moet overal een vergunning voor aangevraagd worden. Als die wordt toegekend, dan moet hier bovendien meestal een vergoeding voor betaald worden.

Afbeelding: Flickr account Hamed Saber

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021