Excite

Liever lui dan moe?

In Nederland worden er gemiddeld veel minder uren gewerkt dan in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De OESO deed onderzoek in dertig aangesloten landen, waaronder dus in Nederland en België.

Wat blijkt? West-Europeanen blijken het minste aantal uren te werken, in Nederland bijvoorbeeld gemiddeld 7,5 uur per dag, oftewel 450 minuten. De Belgen maken zich het minst druk: gemiddeld 427 minuten per dag. Denen (441 minuten) en Duitsers (445 minuten) scoren eveneens laag. Het meest wordt er gewerkt in Portugal (528 minuten), Japan (540) en Mexico (594).

De meeste mensen besteden dagelijks gemiddeld 50 minuten aan koken, zo meldt verder NU.nl. Amerikanen koken het minst (gemiddeld 30 minuten) en Turken het meest met 74 minuten.

De gemiddelde inwoner van een OESO-land besteedt 23 minuten per dag aan winkelen, zo blijkt verder uit het onderzoek. De Fransen trekken hiervoor met 32 minuten per dag de meeste tijd uit. Koreanen houden het shoppen het snelst voor gezien. Zij besteden daar maar 13 minuten aan.

Afbeelding: Flickr account armastan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020