Excite

Lijfarts Michael Jackson kocht verdovingsmiddel

Een opvallende ontwikkeling rond de dood van Michael Jackson. Conrad Murray, de lijfarts van de wijlen zanger waarover sowieso al de wildste verhalen de ronde doen, zou twee maanden voor de dood van 'The King of Pop' 225 ampullen van een sterk verdovingsmiddel hebben gekocht.

Overdosis propofol

Op 25 juni 2009 werd Michael Jackson getroffen door een hartstilstand in zijn huis en nog diezelfde dag overleed hij in een ziekenhuis in Los Angeles. De dood van de legendarische artiest veroorzaakte heel wat commotie onder zijn fans, ook doordat de omstandigheden van zijn overlijden op zijn minst mysterieus waren te noemen.

Na autopsie bleek dan ook dat de hartstilstand veroorzaakt zou zijn door een overdosis propofol; een verdovend middel. Omdat lijfarts Conrad Murray het middel zou hebben toegediend, wordt hij verdacht van doodslag en het proces tegen hem ging eind september van start.

Ampullen met verdovingsmiddel

In de rechtszaal heeft apotheker Tim Lopez nu dus een getuigenis afgelegd waarin hij verklaart dat Murray bij hem de ampullen met het verdovingsmiddel kocht. De apotheker zei geen idee te hebben voor wie de ampullen bedoeld waren en hij wist ook niet dat Murray de lijfarts van Michael Jackson was. Bovendien leverde hij de ampullen niet rechtstreeks aan de arts van de zanger, maar bij de woning van Murray's partner.

Volgens de advocaten van Conrad Murray treft de lijfarts in de zaak überhaupt geen blaam. Zij beweren namelijk dat Michael Jackson zichzelf een overdosis propofol zou hebben toegediend, zonder dat Murray hiervan op de hoogte was. Naar verwachting zal het proces ongeveer zes weken in beslag nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020