Excite

Lijk in het water tijdens Sinterklaasintocht

Bij de aankomst van Sinterklaas zaterdag in IJmuiden, heeft de politie een lijk gevonden dat in het water dreef. Op tientallen meters afstand van de aanlegplaats van de Pakjesboot van Sinterklaas vond een schipper in de ochtend het levensloze lichaam. Hij waarschuwde meteen de politie, maar op dat moment waren al veel ouders met jonge kinderen onderweg naar IJmuiden.

Onderzoek bevroren

Op de intocht niet in de weg te zitten, zetten de politie het hele gebied goed af. Speciaal voor Sinterklaas is het politieonderzoek tijdelijk ‘bevroren’. Met Sinterklaas en zijn Pieten eenmaal veilig aan wal kon het onderzoek verder gaan. Rond twee uur werd het lichaam uit het water gehaald. Over de identiteit van de overledene is nog niets bekend.

Intocht Maastricht

De intocht van de Goedheiligman in Maastricht verliep ook niet probleemloos. Een meisje raakte rond tien uur in de ochtend bekneld onder een brug. Toen een vrouw haar probeerde te helpen, raakte ook zij beklemd. De twee werden uiteindelijk bevrijd door hulpdiensten. Volgens de politie waren beide slachtoffers gewond geraakt bij het incident. “De vrouw was lichtgewond en had schaafwonden aan haar hand, maar het kind heeft ernstig beenletsel.” Omdat het erg druk was tijdens de intocht in Maastricht waren veel mensen getuige van het ongeval. De route van Sinterklaas en zijn gevolg moest worden aangepast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020