Excite

Lijst met rijkste fictieve personen

Het tijdschrift Forbes heeft een ranglijst gemaakt van de rijkste fictieve personen. Dit is weer eens wat anders dan een lijst met de rijkste personen uit de wereld of de welbekende Quote 500.

De nummer één op de lijst is waarschijnlijk geen verrassing. Het gaat namelijk om Dagobert Duck. Deze eend heeft een pakhuis vol geld en neemt dagelijks een duik in zijn munten. Ook is hij vreselijk gierig. Hij geeft liever geen geld uit, maar gaat een reis naar een ver land voor een speciale munt of diamant niet uit de weg. Dagobert Duck is een figuur dat bedacht is door Walt Disney en heeft al veel avonturen beleefd. Zijn vermogen wordt door het tijdschrift op 44,5 miljard dollar geschat.

De tweede plaats is een nieuwe fictief personage, namelijk Carlisle Cullen, een vampier uit de Twilightboeken en -films. De boeken en films zijn sinds enkele jaren een groot succes. De boeken zijn geschreven door Stephanie Meyer. Carlisle is een vampier in deze boeken en leeft al sinds 1620. Het is dan ook niet gek dat de vampier ook de tijd heeft gehad om veel geld te sparen.

Voor de rest van de ranglijst zou je het tijdschrift moeten lezen. Hierin kun je precies zien welke fictieve personages er in de lijst staan en hoeveel geld ze zouden hebben.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018