Excite

Linda de Mol verkozen tot Nederlander van het Jaar

Linda de Mol is verkozen tot de Nederlander van het jaar. Deze titel kreeg ze toebedeeld van het magazine Elsevier. Elsevier roept ieder jaar iemand uit tot Nederlander van het jaar en kiest meestal voor iemand die op een geheel eigen wijze zijn of haar stempel op het jaar heeft gedrukt.

Dit jaar heeft de presentatrice en actrice volgens het blad als geen ander een stempel op het jaar 2009 gezet. Zo sleepte Linda samen met haar Gooische Vrouwen bijvoorbeeld de Gouden Televizier-Ring 2009 in de wacht. Ze was al een aantal keer genomineerd voor deze prijs, maar tot op heden was het nog niet gelukt om deze ook daadwerkelijk te winnen. Het laatste seizoen – dat waarschijnlijk ook echt het laatste seizoen Gooische Vrouwen is – werd uiteindelijk wel bekroond met de ring.

Voor Linda, die zowel de hoofdrolspeelster als de bedenkster van de serie is, is dit een belangrijke gebeurtenis en een echte bekroning van haar werk. Toen de allerlaatste uitzending van de serie tegelijkertijd werd vertoond met het Gouden Televizier-Ring Gala van de AVRO leek de cirkel rond.

Daarnaast kwam Linda dit jaar in het nieuws vanwege haar uitstekende acteerwerk in de speelfilm Terug naar de Kust en het feit dat de oplage van haar blad Linda steeg naar maar liefst 160.000 exemplaren.

Naast deze successen prijkt Linda nu dus ook op de voorkant van Elsevier en wordt ze beloond met een groot portret in het blad.

Afbeelding: Heleweekweekend.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021