Excite

Lindsay Lohan voorlopig niet de cel in

Actrice Lindsay Lohan moest donderdag in de rechtbank van Los Angeles verschijnen, vanwege beschuldigingen van diefstal. Lohan zou begin februari een ketting ter waarde van zo’n 1800 euro uit een winkel hebben gestolen.

De rechter had een voorstel gedaan, een bekentenis in ruil voor strafvermindering, maar dat werd door de actrice afgewezen. Daarop besloot de rechter Lohan meer bedenktijd te geven, om te beslissen of ze wel of niet bekent het sieraad te hebben gestolen. Hoewel de actrice voorlopig in elk geval dus niet de bak in draait, kan het op de lange termijn alsnog op een celstraf uitdraaien.

De advocaat van de 24-jarige Lohan, Shawn Holley, heeft aan de rechter gevraagd om de actrice vrijuit te laten gaan. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ is de rechter echter van plan om de actrice tenminste 60 tot 90 dagen celstraf op te leggen, mocht zij besluiten het schikkingsvoorstel toch aan te nemen.

.

Lohan heeft tot 25 maart bedenktijd gekregen. Als ze niet op het voorstel van de rechter ingaat, zal er een pre-hoorzitting gepland worden voor 22 april. Vooralsnog leek ze tevreden met het besluit van de rechter. "Ik zou nooit stelen. Zo ben ik niet opgevoed," schreef ze na afloop van de zitting op Twitter.

Als Logan de diefstal blijft ontkennen, riskeert ze een nog langere celstraf. De rechtbank zou namelijk beschikken over een rapport waarin staat dat Lohan zich niet heeft gedragen tijdens haar proeftijd, die ze in 2007 kreeg opgelegd na het rijden onder invloed.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020