Excite

Lingo beleeft internationaal hoogtepunt

Lingo staat niet direct bekend als de meest spannende spelshow van de Nederlandse televisie. Het programma wordt met name bekeken door ouderen en families. Die doelgroep zal even heel vreemd hebben opgekeken toen psychologiestudent Laurens zijn best deed om het zevenletterwoord te raden.

Met een ‘c’ als beginletter en een ‘r’, ‘o’ en ‘t’ die elders geplaatst moesten worden, kwam Laurens op het woord ‘cumshot’. Omdat de uitspraak van Laurens nogal apart is – hij legde de nadruk op het woordje ‘hot’ – vroeg presentatrice Lucille nog even wat hij precies zei. Laurens wist het ook niet; hij had het woord in het woordenboek gelezen. Lucille wordt er niet veel wijzer van, maar scheidsrechter JP weet te melden dat hij weet wat het is, maar dat hij niet weet of hij dat wel op tv kan zeggen.

Het publiek blijkt beter op de hoogte te zijn; die kunnen hun lachen bijna niet inhouden. Als Lucille ook doorheeft welke kant het op gaat, dan waarschuwt ze nog even dat er kinderen kijken en geeft JP aan dat het gaat om een scène uit een film die pas laat op tv te zien is. JP keurt het woord wel goed, maar het blijkt helaas niet het juiste te zijn; Laurens had beter het wat onschuldiger ‘concert’ kunnen kiezen.

De clip wist zelfs de internationale pers te halen en kreeg als label ‘NSFW’, oftewel: Not Suitable For Work mee. Het zal waarschijnlijk voor het eerst én het laatst zijn dat Lingo daar mee te maken krijgt!

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018