Excite

Lionel Messi doneert bijna half miljoen aan Unicef

  • © Getty Images
De Argentijnse voetballer Lionel Messi heeft bijna een half miljoen euro gedoneerd aan Unicef. Hij maakte 4,5 miljoen Argentijnse peso's over naar de organisatie, die zich vooral inzet voor de rechten van kinderen. Omgerekend is dit ongeveer 450.000 euro.

Messi, die speelt bij FC Barcelona, en per week bijna 700.000 euro zou verdienen, doneerde dit grote bedrag via zijn eigen Leo Messi Foundation. Hij gaf daarbij aan dat hij het fijn vond om Unicef te helpen. De donatie werd bekend gemaakt door Unicef Argentinië.

De stichting van Lionel Messi zet zich eveneens in voor kinderen. De donatie kwam - ook voor Unicef - onverwachts. De organisatie, die partner is van FC Barcelona, hield op de Argentijnse televisie een evenement dat ze 'Een zon voor de kinderen' noemden. Met deze actie hoopten ze meer bekendheid en geld op te halen voor de inspanningen van de organisatie in Zuid-Amerika. Tijdens deze uitzending werd een verrassingsboodschap van Messi getoond, waarin hij aangaf dat hij er blij mee was te kunnen samenwerken met Unicef. Hij kon fysiek niet aanwezig zijn, omdat hij voetbalverplichtingen had.

Met een salaris van 65 miljoen euro per jaar is Messi de best betaalde speler ter wereld. Cristiano Ronaldo volgt op ruime afstand met een - nog steeds vorstelijk - salaris van 54 miljoen euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021