Excite

Lionel Richie in concert: één en al spektakel

Lionel Richie gaat niet vaak op tournee. Wanneer er wel een tournee wordt aangekondigd, zijn de kaarten standaard binnen no time uitverkocht. Wanneer Lionel Richie een concert geeft, is het altijd een groot feest waarbij nieuwe en oude nummers elkaar afwisselen. Een heerlijk meezingfestijn dus.

Lionel Richie zit al een aantal jaren in het muziekvak en heeft dan ook een indrukwekkende cv opgebouwd. Lionel Richie werd in 1949 geboren in Alabama. Tijdens zijn studententijd richtte hij met een medestudent de band The Commodores op met wie hij verscheidene successen behaalde. Tijdens zijn Commodores periode ging Lionel steeds meer nummers voor zichzelf schrijven zoals Three Times a Lady en Still waarmee hij ook als soloartiest grote hits scoorde. Ook voor andere artiesten schreef hij hitliedjes zoals Lady van Kenny Rogers en Endless Love, een duet met Diana Ross.

Vanwege al dit succes verliet hij The Commodores om in zijn eentje zijn geluk te gaan beproeven. Zijn debuut album Lionel Richie uit 1982 was een groot succes met hits zoals Truly. Zijn tweede album, met onder andere het nummer Hello werd een nog groter succes en hier ontving hij zelfs twee Grammy's voor. In 1985 werkte Lionel samen met Michael Jackson aan het nummer We Are The World. Toen Lionels vader aan het eind van de jaren '80 ziek werd, trok hij zich een tijdje terug uit de muziekbusiness om zijn vader te verzorgen.

Maar fans hoefden niet lang te treuren, want in 1992 maakte Lionel Richie een enorme comeback met de hit My Destiny en het album Back To Front. Dit album stond maar liefs elf weken op nummer een in Nederland. Lionel Richie is zijn Nederlandse fans dan ook altijd dankbaar geweest voor hun trouwe steun gedurende zijn zangcarrière.

In 2008 gaf Lionel Richie vier keer een uitverkocht concert in GelreDome Arnhem in de concertreeks van Symphonica in Rosso. Voor het komende jaar heeft hij helaas geen tournee gepland, maar wie er toch een beetje live bij wil zijn kan altijd een van zijn concert-dvd's kopen en toch nog een beetje de sfeer van zijn liveshows proeven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020