Excite

Liz Taylor begraven met liefdesbrief

De onlangs overleden filmlegende Elizabeth Taylor blijft tot in het graf zowel romantisch als tragisch. Ze werd begraven samen met een liefdesbrief die ze van haar wijlen man had gekregen net voor deze stierf.

Taylor stierf op 23 maart aan de gevolgen van een hartverlamming. De actrice, die 79 jaar oud is geworden, kampte al langere tijd met haar gezondheid. Zo had ze al vijfmaal haar rug gebroken en had ze tot tweemaal toe de strijd met een longontsteking gewonnen.

De liefdesbrief waarmee Taylor begraven werd, was afkomstig van Richard Burton, met wie Taylor tweemaal trouwde en het prototype celebritykoppel vormde. Burton stierf in 1984 plotseling en Taylor heeft zijn laatste liefdesbrief altijd naast haar bed bewaard. Ze heeft nooit onthuld wat er precies in de brief staat, slechts dat de brief getuigt van Burton’s onvoorwaardelijke liefde.

Taylor en Burton hadden elkaar ontmoet op de set van de film Cleopatra. Taylor baarde in 1963 opzien omdat ze met Cleopatra maar liefst een miljoen dollar verdiende. Een astronomisch bedrag voor die tijd, zeker voor een vrouw.

Liz Taylor werd tijdens een sobere plechtigheid begraven op hetzelfde kerkhof als waar ook haar goede vriend Michael Jackson ligt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker twm1340

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020