Excite

Logo Olympische Spelen mogelijk gestolen

Het onlangs gepresenteerde logo voor de Olympische Spelen van 2016 lijkt verdacht veel op die van een Amerikaanse liefdadigheidsinstelling. De organisatoren van de Spelen zijn in de verdediging geschoten en hebben al aangegeven dat ‘alle overeenkomsten puur toeval zijn.’

De Olympische Spelen worden in 2016 in Rio de Janeiro gehouden. Op oudejaarsavond werd het nieuwe logo tijdens een groot feest op het strand van de Copacabana gepresenteerd. Het logo bestaat uit drie figuren, in de kleuren groen, geel en blauw, die elkaars handen vasthouden.

Het enige verschil met het logo van de Amerikaanse instelling, de Telluride Foundation, is het ontbreken van een vierde figuurtje. Volgens experts is het goed mogelijk dat logo’s een beetje op elkaar lijken, maar de gelijkenis tussen deze twee is wel heel groot.

De directeur van het Braziliaanse bedrijf dat het logo voor de Olympische Spelen ontwierp staat erop dat er geen opzet in het spel is. Ook hij ziet de gelijkenis tussen de logo’s maar benadrukt dat zijn ontwerp origineel is. Met zijn team heeft de ontwerper onderzoek gedaan om te zorgen dat zijn idee uniek was. ‘Blijkbaar hebben we dat logo om een of andere reden gemist,’ zei hij doelend op het Telluride-logo.

Afbeelding: Olympic Logo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020