Excite

Lou Reed overleden

Gitarist, zanger en songwriter Lou Reed is zondag overleden op 71-jarige leeftijd. Reed staat bekend als één van de pioniers van de rockmuziek zoals we die vandaag de dag nog zo goed kennen. Lou Reed werd bekend bij het grote publiek als gitarist van de band The Velvet Underground. Samen met John Cale was hij het gezicht van de band. Dat meldde muziektijdschrift Rolling Stone vandaag.

The Velvet Underground & Nico

Lou Reed was met zijn band verantwoordelijk voor één van de meest invloedrijkste albums aller tijden: The Velvet Underground & Nico. Niet alleen de muziek van de plaat ging de wereld over, maar ook de platenhoes, ontworpen door kunstenaar Andy Warhol. Ook als solo-artiest was Lou Reed erg succesvol. Vlak na de breuk met zijn band bracht hij het controversiële ‘Walk on the Wild Side’ uit. Net als zijn ‘Perfect Day’ is het nummer een hoogtepunt uit zijn muziekcarrière.

Lever en drugsgebruik

Naast zijn muziek stond Lou Reed ook bekend om zijn drugsgebruik. Naar eigen zeggen was dit de enige manier om zich normaal te voelen: “Om het evenwicht te bereiken moet je bepaalde middelen nemen. Die maken je niet high, maar normaal,” vertelde hij eens. Hoewel hij zijn drugsverslavingen alk lang achter zich heeft gelaten, is zijn beschadigde lever hem toch fataal geworden. Een in mei ondergane levertransplantatie heeft niet meer kunnen helpen, zo meldt zijn literair agent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020