Excite

Louis van Gaal heeft zwijgplicht

Louis van Gaal kreeg onlangs behoorlijk wat over zich heen van Uli Hoeness van Bayern München maar hij heeft hier nog altijd niet op gereageerd. Dat is niet kenmerkend voor de trainer die normaal van zijn hart geen moordkuil maakt. Er blijkt echter een praktische reden aan te zitten want hij zou zwijgplicht hebben tot zijn contract met Bayern München erop zit. Effectief komt dit neer op een zwijgplicht tot en met 30 juni 2012.

Hoeness liet in een interview weten dat hij niet echt te spreken is over de werkwijze van Van Gaal. Hij zou met zijn methode niemand een plezier doen, ondanks het feit dat hij de beste vakman ter wereld is. Deze uitlatingen deed Hoeness ook al toen Van Gaal nog in München werkte.

De 59-jarige coach werd in april ontslagen nadat hij er niet in slaagde om de verwachtingen van het team waar te maken. Volgens ingewijden zou ‘de vreugde weg zijn uit de kleedkamer’ en was het feit dat de club niet meer mee deed aan de Champions League reden genoeg om de Nederlandse trainer per direct op te laten stappen. Hij krijgt waarschijnlijk nog wel gewoon betaald tot en met het einde van zijn contractperiode. Zijn werk werd overgenomen door zijn assistent-coach, Andries Jonker. Voor het volgende seizoen heeft Bayern München Jupp Heynckes aangetrokken. Die is op dit moment nog aan het werk voor Leverkusen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021