Excite

Lowbudget kaskraker Paranormal Activity ook naar Nederland

Dat een kaskraker niet per definitie een dure productie moet zijn, bewijst Paranormal Activity. Deze horrorfilm is met slechts 15.000 dollar gemaakt en leverde in het eerste weekend al 7,1 miljoen dollar op – in de Verenigde Staten alleen! Binnenkort komt deze film ook naar Nederland.

Paranormal Activity gaat over een stel dat denkt dat er geesten in hun huis zitten. Om deze geesten op te sporen, hangen de twee camera’s in hun huis. Op die manier hopen ze erachter te komen of er daadwerkelijk geesten in huis zitten en als dat het geval is, om wat voor geesten het gaat. Het resultaat is huiveringwekkend: iets of iemand blijkt met name midden in de nacht het meest actief te zijn.

De film werd gemaakt door Oren Peli. Die schreef, regisseerde, produceerde en monteerde de film. De hoofdrollen worden gespeeld door Mica Sloat en Katie Featherstone. Zij werkten gratis mee aan de film. In de eerste instantie werd de film uitgebracht als internettrailer, waarna hij in 12 zalen vertoond werd. Inmiddels is dat aantal alleen in Amerika al opgelopen tot 155.

Omdat de bioscopen in Amerika de vraag naar kaartjes voor deze film al niet meer aankunnen, vertonen zij de film niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Voor bioscopen die zich normaal gesproken beperken tot nachtvoorstellingen geldt het omgekeerde. Vanaf 26 november kunnen we Paranormal Activity in de Nederlandse bioscopen bekijken. De film is zeker niet geschikt voor jonge kijkertjes en ook mensen die normaal gesproken ook geen horrorfilms kijken kunnen beter wegblijven.

Afbeelding: MovieSense

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020