Excite

Lowlands mogelijk weg uit Biddinghuizen

Sinds 1993 zijn het festival A Campingflight to Lowlands Paradise en het plaatsje Biddinghuizen met elkaar verbonden. Nu er onenigheid over de toeristenbelasting is met de gemeente Dronten, dreigt de organisatie haar heil ergens anders te gaan zoeken.

De gemeente wil namelijk de toeristenbelasting verhogen van 80 eurocent naar 1,40 euro per overnachting. Dat lijkt niet veel te zijn, alleen met 55.000 bezoekers die drie nachten blijven betekent dat toch een extra kostenpost van 99.000 euro voor de organisatie, die overweegt om het festival voortaan ergens anders te organiseren. "Dat is iets wat we hebben geroepen. Er zijn meer terreinen in Nederland en ook daarbuiten," aldus Lowlands woordvoerder Bente Bollman tegen de website 3voor12.nl.

Bezuinigingen binnen de gemeente Dronten zullen dus niet alleen zwembaden en bibliotheken treffen. De grootste klapper zou gemaakt moeten worden met de verhoging van de toeristenbelasting. Volgens omroep Flevoland zou dat dodelijk kunnen zijn voor het toerisme binnen de regio.

Mocht de belastingverhoging doorgaan, dan komt dit nog eens boven op de aanstaande BTW-verhoging voor podiumkunsten die vanaf volgend jaar voor het eerst in een Lowlands-kaartje zal worden doorberekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gabemac

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021