Excite

Lucy in the Sky with Diamonds is overleden

Elk popliedje heeft inspiratie nodig. Een nummer valt over het algemeen niet uit de lucht. Dat geldt ook voor de beste nummers en de grootste artiesten. Zoals The Beatles. John Lennon en Paul McCartney haalden hun inspiratie uit dagelijkse dingen. Zoals het liedje Lucy in the Sky with Diamonds.

Julian Lennon, de zoon van John Lennon, zat ooit in de klas met Lucy O'Donnell toen ze nog kleine kinderen waren. Dat was in 1966. Julian kwam op een dag thuis met een tekening die hij van Lucy had gemaakt. Hij beschreef zijn tekening aan zijn vader John als "Lucy in the sky with diamonds", het is Lucy in de lucht met diamanten. Een jaar later stond de gelijknamige klassieker op het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Er gingen geruchten dat de titel van het liedje een verwijzing was naar de drug LSD.

Lucy O'Donnell, later getrouwd met Ross Vodden, is onlangs overleden. Op slechts 46-jarige leeftijd overleed ze aan een ziekte aan haar immuunsysteem. Julian Lennon zei geschokt te zijn door haar dood. Er is inmiddels een condoleanceregister geopend op internet. Lucy is nu echt in de lucht, hopelijk met diamanten.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021