Excite

Mad Men gaat drie seizoenen door

De Amerikaanse televisieserie Mad Men zal nog zeker drie seizoenen op de buis verschijnen. Afgelopen week maakten de producenten bekend dat hoofdrolspeler Jon Hamm zijn contract met drie jaar heeft verlengd. Hamm speelt in de serie de rol van Don Draper.

De producenten hebben Hamm met een flinke salarisverhoging over de streep getrokken. De Amerikaanse acteur krijgt per aflevering de lieve som van 250.000 dollar. Een seizoen van Mad Men bestaat meestal uit dertien afleveringen. De kassa gaat dus stevig rinkelen ten huize Hamm, waar de komende jaren vermoedelijk een kleine tien miljoen dollar zal binnenstromen. Dit komt neer op een bedrag van 6.8 miljoen euro.

De serie Mad Men draait om het dagelijks leven op het reclambureau Newyorks, dat zit gevestigd in het levendige New York. De hitserie speelt zich af in de jaren zestig.

Er zijn al vier succesvolle seizoenen van Mad Men op de Amerikaanse televisie geweest. In ons land wordt de serie laat in de avond uitgezonden op Nederland 3.

Mad Men scoort niet alleen goede kijkcijfers maar werd ook al overladen met grote Amerikaanse prijzen. Zo mochten de hoofdrolspelers liefst dertien Emmy's en vier Golden Globes in ontvangst nemen. Mad Men won in 2008, 2009 en 2010 de Emmy Award voor beste dramaserie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020