Excite

Machinist treinongeluk officieel beschuldigd

De machinist van de verongelukte trein in Santiago de Compostella is officieel in staat van beschuldiging gesteld. Direct na de crash wist de machinist al dat het zijn fout was. Uit enkele transcripties uit de zwarte dozen blijkt dat de machinist direct na het ongeluk zei: “Ik heb het verkloot. Ik wil dood.”

Machinist in ziekenhuis

Francisco Jose Garzón, zoals de machinist van de verongelukte trein heet, wordt officieel verdacht van een “misdaad gerelateerd aan het ongeluk”. Dat meldt de El Mundo vrijdag na een verklaring van de politiechef van de regio Galicië. De machinist ligt momenteel in het ziekenhuis en wordt daar door de politie bewaakt. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. Toen de machinist nog vastzat in het treinwrak, vertelde hij de spoorleiding al dat hij met 190 kilometer door de bocht was gegaan waar de trein uitvloog.

Aantal doden bijgesteld

Het aantal doden is vrijdag ook bijgesteld. Dat hebben de Spaanse autoriteiten gemeld. Nader onderzoek van een deel van de menselijke resten leidde tot de conclusie dat niet tachtig, maar 78 mensen bij de ramp zijn omgekomen. Dat maakt dit nog steeds het ernstigste treinongeval in Spanje in de afgelopen veertig jaar.

Santiago de Compostella

De hoge snelheidstrein was woensdagavond met zo'n 247 passagiers onderweg van Madrid naar Ferrol. De trein is in een bocht vlakbij Santiago de Compostella op hoge snelheid ontspoord. Behalve de 78 doden, liggen er op dit moment nog 78 gewonden in het ziekenhuis, van wie 36 ernstig gewond. De pelgrimstocht in Santiago de Compostella die donderdagavond zou plaatsvinden is afgelast. Hotels in het pelgrimsoord hebben hun kamers opengesteld voor familieleden van slachtoffers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020