Excite

Mad Men 19 keer genomineerd voor Emmy Award

De Amerikaanse televisieserie Mad Men, die over de reclamewereld in de jaren ’60 gaat, heeft maar liefst 19 nominaties ontvangen voor de Emmy Awards. De Emmy Awards zijn de jaarlijkse awards die worden uitgereikt aan televisieshows en geldt als de tegenhanger van de Oscars. De serie is onder meer genomineerd in de categorie beste dramaserie. Daarmee ontvangt ze concurrentie van Dexter, de serie over de sympathieke seriemoordenaar die moorden pleegt uit rechtvaardigheid.

De hoofdrolspelers van Mad Men, Jon Hamm en Elisabeth Moss, respectievelijk Don Draper en Peggy Olsen in de serie, zijn beiden genomineerd voor de categorie beste acteur en beste actrice. Hamm was al eerder genomineerd voor deze prijs, maar greep er drie keer naast. Toch zullen zijn kansen dit jaar aanzienlijk groter zijn omdat hij voor het eerst geen concurrentie krijgt van Bryan Cranston, hoofdrolspeler van Breaking Bad. Wel heeft hij geduchte tegenstanders aan Michael C. Hall, ook wel bekend als seriemoordenaar Dexter, en Steve Buscemi, hoofdrolspeler van Boardwalk Empire. Deze serie is met haar achttien Emmy nominaties de meest grote concurrent van Mad Men.

De vorige seizoenen van Mad Men leverden de serie achtereenvolgens zes, drie en twee Emmy awards op. De serie die het meest genomineerd is binnen alle categorieën is dit jaar Mildred Piece, een miniserie waarin Kate Winslet de hoofdrol speelt. Zij moet het binnen de categorie beste actrice in een miniserie opnemen tegen Elizabeth McGovern uit Downtown Abbey, een Brits kostuumdrama. Ook het programma Saturday Night Live en de fantasyserie Game of Thrones werden vaak genomineerd.

Binnen de categorie beste comedyserie gooien Glee en Modern Family dit jaar wederom hoge ogen. Beide series ontvingen naast hun nominatie voor beste comedyserie ook vele ander nominaties. Dat geldt overigens ook voor the office. Actrice Gwyneth Paltrow werd voor het eerst in haar leven genomineerd voor een Emmy voor haar gastrol in Glee. De Emmy’s worden in Los Angeles uitgereikt tijdens een galaceremonie op 18 september. De uitreiking zal live worden uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020