Excite

Madonna in Malawi

Zangeres Madonna is op dit moment in Malawi. Ze is daar om de adoptie te regelen voor een vierjarig weesmeisje, Mercy James. Madonna is samen met haar dochter Lourdes in het dorp Chinkhota in Malawi aangekomen.

Madonna verscheen maandagochtend in een rechtbank, omdat ze adoptieprocedure voor Mercy James op gang wil zetten. Vrijdag zal de rechter een beslissing nemen hierover. De kinderrechtenorganisatie Save the Children heeft kritiek op de adoptie. De organisatie vindt dat het beter is als het weesmeisje in Malawi bij haar familie blijft.

Volgens de lokale bronnen is de moeder van Mercy James op 18-jarige leeftijd overleden en leeft de vader nog wel. Mercy James werd door haar oma opgevangen en later heeft ook haar oom voor haar gezorgd. Daarna kwam ze terecht in het weeshuis dat gerund wordt Madonna’s liefdadigheidsinstelling Raising Malawi.

Het is niet de eerste keer dat Madonna een kindje uit Malawi adopteerde. Twee jaar geleden adopteerde ze David Banda, ook uit Malawi. Tevens heeft Madonna nog twee biologische kinderen. De twaalfjarige Lourdes, die ze met haar fitnesstrainer Carlos Leon kreeg en de achtjarige Rocco die ze van Guy Ritchie kreeg, met wie ze onlangs is gescheiden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020