Excite

Madonna uitgejouwd wegen anti-discriminatie teksten

Madonna is momenteel bezig met een tour. De oude popdiva weet namelijk niet van stoppen. Zo stond ze onlangs in Boekarest, Roemenië, vlakbij het megalomane paleis van de overleden dictator Nicolae Ceausescu. Een bijzondere locatie voor wat uiteindelijk ook een bijzonder concert zou blijken te zijn. Madonna werd namelijk op een gegeven moment uitgejouwd door de 60.000 Roemenen. Ze vroeg namelijk aandacht voor de discriminatie van Roma's en zigeuners, onder andere in het buurland Hongarije.

Madonna treedt op met een aantal Roma muzikanten, die de discriminatie van hun volk in Oost-Europa onder de aandacht brachten bij de popster. Voor Madonna was het concert in Boekarest de uitgelezen mogelijkheid om daar iets over te zeggen. De opmerking dat ze tegen discriminatie was, kon nog rekenen op applaus, maar toen ze het vervolgens over de discriminatie van zigeuners, Roma's en ook homo's had, brak de hel los. Het leek wel alsof heel het publiek Madonna aan het uitjouwen was.

De reacties naar afloop waren vooral dat Madonna zich niet met Roemeense zaken moest bemoeien. Voor verschillende, met name westerse, media was het een teken dat de haat jegens de Roma's diepgeworteld is in de Roemeense cultuur. Madonna zelf kreeg te horen dat er zowel gejuich als boegeroep was en laat zich verder niet meer uit over het gebeuren. Ook zal ze op het podium niet zo snel meer tijd inruimen om de discriminatie van Roma's te bespreken. De enige die er dus langdurig last van zullen blijven hebben, zijn de Roma's zelf...

Afbeelding: Flickr, cliff1066

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021