Excite

Madonna zwaait met vuurwapens in Schotland

Madonna trekt zich van niemand iets aan, zo bewees ze gisteren in Edinburgh. Ondanks herhaaldelijk verzoek om haar act met wapens te schrappen, stond Madonna toch op het podium met plastic kalasjnikovs en neppistolen. Onder andere de plaatselijke politie had de Queen of Pop verzocht niet met vuurwapens te zwaaien tijdens het concert, uit respect voor de slachtoffers van de schietpartij in een Amerikaanse bioscoop afgelopen weekend. Madonna is op dit moment op Europese tour met haar show MDNA.

Slechte smaak

De belangengroep Mothers Agianst Guns sprak schande van Madonna’s actie: “Madonna en haar dansers met nepwapens op het podium is altijd al bewijs van slechte smaak, maar de gebeurtenissen in Colorado maken het nog erger. Ze zou beter moeten weten.”

Wapens in het openbaar verboden

Niet alleen de gebeurtenissen in het Amerikaanse Aurora waren reden voor de autoriteiten om Madonna te waarschuwen. In Schotland bestaat een ban op het openbaar tonen van vuurwapens sinds de schietpartij in Dublane in 1996, waarbij zestien kinderen en hun leerkracht werden gedood in een gymzaal.

Niet vervolgd

Voor het concert was Madonna op de hoogte gesteld dat haar concert stilgelegd zou kunnen worden als ze de oproep negeerde. De politie liet Madonna echter gewoon haar concert afmaken. Het ziet er naar uit dat de zangeres niet vervolgd zal worden, zo meldt de website Daily Record.

Boosheid

Madonna veroorzaakte al eerder boosheid in Frankrijk. Daar verscheen de zangeres met een foto van rechtse politica Marie le Pen met een hakenkruis. Ook liet ze bij verschillende concerten haar tepels en billen zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020