Excite

Man Bijt Hond België stopt ermee

Man Bijt Hond is voortaan niet meer in België op tv te zien. De publieke omroep van Vlaanderen, VRT, stopt volgend jaar met de uitzendingen. Hiermee breekt het met een inmiddels jarenlange traditie; het programma wordt al sinds 1997 in de Belgische tv uitgezonden.

VRT heeft besloten om het programma van de vaste programmering te schrappen, omdat ze op een lossere manier samen willen werken met Woestijnvis. Dat is het productiebedrijf achter Man Bijt Hond. De verhoudingen tussen Woestijnvis en VRT zijn onlangs veranderd, omdat het productiehuis te maken had met een overname van een aantal commerciële Belgische zenders, enige tijd geleden.

In de praktijk betekent deze ‘lossere’ samenwerking waarschijnlijk ook dat de andere programma’s van het productiehuis, denk bijvoorbeeld aan De Slimste Mens, van de buis zullen verdwijnen. Het is de bedoeling dat er wel een variant op Man Bijt Hond verschijnt, maar die zal dan door VRT zelf geproduceerd worden.

Man bijt hond wordt ook in een Nederlandse versie uitgezonden, maar oorspronkelijk is het een Vlaams programma. In de show worden alledaagse nieuwtjes en gewone mensen in het zonnetje gezet. Er komen ook wel eens wat zwaardere thema’s in voor, maar dan altijd bezien door de ogen van de man (of vrouw) van de straat.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021