Excite

Man laat zich mummificeren op televisie

Een bizar televisie-experiment in Groot-Brittannië. Daar wordt een pas overleden man op tv gemummificeerd. 'Mummifying Alan' heet de documentaire, en de makers willen mensen inzicht geven in de manier waarop de oude Egyptenaren vroeger hun farao's zo goed wisten te conserveren.

Terminaal zieke man

Al in 2010 liet de zender die de documentaire gaat uitzenden, Channel 4, weten op zoek te zijn naar een terminaal zieke die mee wilde werken aan het programma. Veel mensen spraken zich toen tegen het idee van de zender uit. Maar blijkbaar is het ze toch gelukt iemand te vinden die zich na zijn dood wilde laten mummificeren.

Want op maandag 24 oktober zal Channel 4 de documentaire uitzenden. Tot die tijd houden de makers stevig hun lippen op elkaar over de identiteit van de inmiddels tot mummie getransformeerde man. In de uitzending komt ook de familie van de man aan het woord, en die zal naar verluidt uitleggen waarom hij ervoor gekozen heeft mee te werken aan de documentaire.

De mummie van Toetankhamon

Maar een bizar verhaal is het wel. De man zou tijdens zijn leven een fascinatie hebben gehad voor balseming uit de tijd van de Egyptische farao Toetankhamon. Balseming is een conserveringsmethode die bij mummies werd toegepast. In 1922 werd het gemummificeerde lichaam van Toetankhamon in Egypte in zeer goede staat gevonden, terwijl de oud-farao al meer dan drieduizend jaar dood was. In die tijd duurde het balsemen en mummificeren van een lichaam ongeveer zeventig dagen. Hoe lang het lichaam van de Brit in het laboratorium heeft gelegen is niet bekend. Wellicht krijgen we op 24 oktober het antwoord op die vraag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020