Excite

Man smokkelt twee levende duiven in zijn broek

Hoe groot de vraag is naar levende duiven in Australië, is niet bekend. Maar waarschijnlijk groot genoeg voor een 23-jarige man om twee levende duiven te smokkelen. Dat deed hij op een vlucht van Dubai naar Melbourne, door de twee duiven in gevoerde enveloppen aan zijn beide kuiten vast te maken. Dat betekent dat de beste man tien uur lang met twee levende duiven heeft gezeten in zijn broek.

Betrapt door verdacht gedrag

Het was dat de duivensmokkelaar zich verdacht gedroeg. Het is ook vrij lastig om met twee levende duiven in je broek je rustig en normaal te gedragen. Wat als de duiven losbreken? De Australische douane in Melbourne nam de jongeman apart en doorzocht zijn kleren. Behalve de duiven vond de douane ook eieren en zaden van planten in de kleding van de bizarre smokkelaar.

Duifjes worden duur betaald

Het is te hopen voor de smokkelaar dat hij een Australische rechter met gevoel voor humor treft. Officieel staat voor het illegaal invoeren van dieren 54.000 euro boete en maximum tien jaar celstraf. De vraag is hoe serieus je het smokkelen van twee levende duiven kunt nemen. De andere vraag is waarom je überhaupt twee levende duiven zou smokkelen...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021