Excite

Man steekt islamitische vriend neer

Ook in Amerika heb je tokkies. Toen de 52-jarige Bradley Kent Strott er achter kwam dat zijn vriend Samad Ebadi moslim was, stak hij hem prompt neer.

Beide heren zaten in een bar in St. Petersburg in Florida een paar biertjes te drinken en te praten over de Islam. Ze kenden elkaar al jaren, want Strott kwam vaak in de supermarkt waarvan Ebadi eigenaar was.

Je zou evenwel kunnen stellen dat Strott niet het grootste licht is. Ebadi vertelde hem dat hij zelf moslim was, waarschijnlijk om Strott ervan te overtuigen dat er ook heus wel goede moslims zijn. Strott was hier niet erg van onder de indruk. In plaats van zijn mening over Islamieten te herzien, haalde hij een zakmes uit zijn broekzak en stak Ebadi ermee in zijn nek.

Overigens zaten de heren ook niet bepaald in een chique tent. Hoewel de 57-jarige Ebadi in een plas van zijn eigen bloed op een kruk zat, voelde niemand zich geroepen om een ambulance te bellen. Uiteindelijk liep een aanwezige vrouw maar naar de zoon van Ebadi, Ali.

Ebadi werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gereden. Verwacht wordt dat hij volledig zal herstellen.

Natuurlijk werd Strott gearresteerd. Hij wist de agenten nog mee te delen dat volgens hem moslims de bron van alle kwaad zijn. En wij maar denken dat juist domheid de bijl aan de wortel van de beschaving is...

Afbeelding: Flickr, gebruiker rstml

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020