Excite

Manneken Pis ontvoerd door Liberation Front

Manneken Pis is ontvoerd! Het kleine menneke werd vanmorgen weggehaald van zijn vertrouwde plek aan het stadhuis van Geraardsbergen. De ontvoering werd later opgeëist door het Manneken Pis Liberation Front. Zij melden in een brief dat Manneken Pis ontvoerd is omdat de groep niet tevreden is over een recente televisiereportage in Vlaanderen Vakantieland.

Met name een uitspraak over Manneken Pis zou in het verkeerde keelgat geschoten zijn. Zo beweerden Brusselaars in de reportage dat zij aan Geraardsbergen een Manneken Pis geschonken hadden, nadat het originele beeldje van die plaats in de Dender terecht was gekomen. Dat zou echter niet waar zijn. De Brusselaars beweren ook dat het beeldje uit ongeveer 1660 komt, terwijl inmiddels bewezen is dat het Manneken Pis uit Geraardsbergen uit 1499 komt. Dat maakt dit beeldje veel ouder dan die in Brussel.

Brussel en Geraardsbergen zijn inmiddels allang verbroederd en weinig mensen blijken zich maar druk te maken over de uitspraken in de reportage. Ook dat kwam verkeerd aan bij het Liberation Front. Zij willen dat de inwoners van Geraardsbergen hun Manneken Pis weer gaan waarderen en zullen op een later moment laten weten wat ze willen hebben voor het beeld.

Inmiddels is al een overleg tussen burgemeester, schepencollege en politie belegd. Zij begrijpen dat het niet om een boze actie gaat, maar willen alles toch even goed met elkaar doorspreken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker sylvainratton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020