Excite

Mannen kunnen beter parkeren dan vrouwen

Elke man heeft wel eens een grap gemaakt over de kwaliteiten van het parkeren van zijn vrouw, zijn schoonmoeder of zijn vrouwelijke collega's. Elke man zal ten alle tijden beweren dat vrouwen slechter kunnen parkeren dan mannen. Geef een man een stuur en vier wielen en hij parkeert het probleemloos in. Vrouwen niet, zo beweren mannen. Vrouwen kunnen niet parkeren.

Dat is nu ook te wetenschappelijk te onderbouwen. Omdat onderzoek naar geneesmiddelen van kanker zoveel werk is, hebben wetenschappers van de Ruhr Universiteit in Bochum, Duitsland, zich bezig gehouden met een nuttige studie. Wetenschappelijk werd onderzocht of er verschillen waren tussen mannen en vrouwen als het om parkeren ging. Daarbij werden verschillende manieren van parkeren onderzocht. De resultaten waren niet schokkend. Voor mannen...

Gemiddeld doen vrouwen er twintig seconden langer over om hun auto te parkeren, waarbij de kans groter is dat ze als nog niet netjes in het parkeervak staan. Hoewel dit voor mannen eens en voor altijd de eeuwige oorlog met vrouwen beslist, wuift de hoofdonderzoeker (een vrouw) de resultaten wat weg. Zij beweert dat het alleen aantoont dat vrouwen wat minder ruimtelijk inzicht hebben, niet dat mannen beter zijn dan vrouwen. Alleen wel als het aan komt op parkeren, waarbij vanaf nu wetenschappelijke steun aan de kant van het mannelijk geslacht staat.

Afbeelding: Flickr, Niklas Hellerstedt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020