Excite

Marco Borsato blijft zenuwachtig voor optredens

Hij heeft inmiddels voor miljoenen mensen gezongen, maar het optreden wordt voor Marco Borsato nooit een sleur. Sterker nog, hij blijft nerveus voor een optreden. Dat is ook nu weer het geval, nu hij volgende maand vier optredens in het GelreDome geeft.

Borsato heeft al tientallen keren op het podium gestaan in het Arnhemse stadion en kent er naar eigen zeggen elke paal en steen. Toch wordt een optreden daar nooit routine. Bovendien zijn de komende optredens extra bijzonder; de laatste keer dat hij er stond, was The Entertainment Group nog niet failliet. Inmiddels is Marco dus wat minder onbevangen dan hij toen was.

Wel merkt hij dat de afstand tussen hem en het publiek steeds kleiner wordt. Hij heeft steeds meer het idee dat hij zijn gevoelens kan delen met zijn publiek. Dit merkt hij vooral bij het zingen van Dochters; als hij dan het publiek in kijkt, ziet hij veel vaders met dochters die zich in zijn teksten herkennen.

Ondanks zijn zenuwen kijkt Marco erg uit naar de optredens en hoopt hij hoop, ontroering, troost en ontlading te kunnen brengen of aan te kunnen wakkeren. Hij stelt zich tegenwoordig een stuk nederiger op; in tegenstelling tot voorgaande jaren, ziet hij nu pas echt weer hoe bijzonder het is dat hij zo ontzettend veel succes heeft.

Afbeelding: Flickr account Dan Kamminga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020