Excite

Marco Borsato krijgt beroerte

Marco Borsato heeft een beroerte gekregen. Woensdag kreeg de zanger een zogenaamde TIA: een voorbijgaande herseninfarct. Naar omstandigheden maakt Borsato het goed, maar hij cancelt zijn twee shows van aankomend weekend. Zo meldt concertorganisator Mojo Concerts. Borsato’s resterende optredens bij De Vrienden van Amstel Live in Ahoy zullen niet doorgaan, evenals een aantal gastoptredens die donderdag en in het weekend zouden plaatsvinden.

Geschrokken

Marco Borsato maakt het naar omstandigheden goed, maar hij is erg geschrokken. “Er is meteen adequaat gehandeld waardoor erger is voorkomen. De artsen zijn vooralsnog erg tevreden,” vertelt Borsato donderdag vanuit het ziekenhuis. De zanger is geadviseerd om rustig aan te doen, om goed te herstellen. Hij zal nog een aantal dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Steun en medeleven

Borsato is dankbaar voor alle steun die hij heeft mogen ontvangen. “De reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons allemaal heel goed dat er zo wordt meegeleefd. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben.”

TIA?

Bij een TIA verstoort een bloedprop kort de bloedstroom naar een deel van de hersenen. Het gaat meestal vanzelf weer over en de verschijnselen verdwijnen binnen 24 uur. Wel is een snelle behandeling noodzakelijk om herhaling of zelfs een herseninfarct te voorkomen.

Gezondheidsproblemen

Marco Borsato heeft nog een aantal grote projecten in het vooruitzicht, maar deze komen niet in gevaar door de gezondheidsproblemen van de zanger. Zo is het televisieprogramma The Voice Kids al opgenomen, met uitzondering van de finale op 21 februari. Ook de aanstaande tournee kan volgens Mojo gewoon doorgaan. Deze start half april.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021