Excite

Marco Borsato nieuwe zanger van Kiss?

Voor het programma Heroes kroop Marco Borsato in de huid van zijn grote held. En nee, dat is niet een Ork uit Lord of the Rings of The Joker uit de Batman-films. De beschilderingen op het gezicht horen toe aan Gene Simmons, zanger van de groep Kiss.

Een opvallende keuze. Marco Borsato staat toch niet bekend als extraverte rocker die graag met een beschilderd gezicht en een leren pak waar je angstig van wordt het podium op gaat. Tegen Veronica Magazine beaamt de zanger met Italiaanse roots dat: "Als kind was ik al gefascineerd door Kiss en door Gene Simmons in het bijzonder. Het had niets te maken met afzetten tegen mijn ouders of zo. Ik vond gewoon dat ze echt goede muziek maakten."

Vroeger liet Marco zich regelmatig beschilderen in de oorlogskleuren van Kiss. Hij was zelfs lid van de fanclub de Royal Dutch Kiss Army en kocht alles wat er maar te kopen viel op het gebied van zijn favoriete band. Inmiddels is de adoratie wat afgezwakt, maar een uurtje in de stoel zitten om er weer eens uit te zien als Gene Simmons vond Marco geen probleem: "Dat is toch kicken!"

De rockband treedt overigens nog steeds op en komt volgend jaar weer naar Nederland. De kans dat Marco Borsato daarbij aanwezig is, lijkt groot: "Ik moet bekennen dat ik nog nooit naar een concert van Kiss ben geweest. Om de een of andere reden is het er nooit van gekomen. Ik heb me wel voorgenomen dat nog een keer te doen. Straks kan het natuurlijk niet meer." Ook Geert Wilders en Gerard Joling ondergingen voor dezelfde serie trouwens opvallende metamorfoses.

Afbeelding: Youtube

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020