Excite

Marco Borsato vanavond in Ziggo Dome

Marco Borsato heeft vandaag de eer om Nederlands’ grootste poptempel Ziggo Dome te openen met een afsluitend concert van de concertreeks ‘Dichtbij on Tour.’ Het concert is al maanden uitverkocht. Na ruim twee jaar bouwen opent de nieuwe concertzaal zijn deuren voor de grootste nationale en internationale artiesten. Behalve Borsato staan ook Radiohead, Madonna, Lady Gaga en Pearl Jam dit seizoen in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Eyecatcher

In totaal biedt de muziektempel plaats aan 17.000 bezoekers. Het gebouw is een grote zwarte doos van 90 bij 90 bij 30 meter. Qua formaat past de Ziggo Dome tussen Heineken Music Hall (HMH) en het Gelredome. Aan de buitenkant van de Ziggo Dome zijn 120.000 ledlampen geïnstalleerd waardoor er videobeelden afgespeeld kunnen worden over het hele gebouw. Daardoor is de Ziggo Dome vooral ’s nachts een echte eyecatcher.

Geen concurrentie

De directeuren van andere grote concertzalen zien de Ziggo Dome niet als concurrentie. Zelfs de HMH, de buren van de nieuwe Ziggo Dome, is blij met de nieuwe concertzaal: “Het is een soort grote broer voor ons,” zegt HMH-directeur Birgitte de Winter. “En realistisch, wij kunnen vijf en een half duizend mensen binnen hebben, de Ziggo Dome drie keer zoveel. Dat is dus voor een ander soort artiesten. Wij fungeren prima voor een middenmoot-artiest.”

Evenementen

Behalve aan muziek wil Ziggo DOme zich ook richten op andersoortige evenementen, zoals galadiners, televisieshows, musicals en sportevenementen. Zo wordt eind augustus de Amsterdam Icehockey Cup 2012 gehouden en in februari volgend jaar het theaterspektakel Peter Pan World Arena Tour.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020