Excite

Marco Borsato wordt weerman

Marco Borsato wil op deze manier zoveel mogelijk geld inzamelen voor de actie ‘538 voor War Child’. Borsato is ambassadeur van de organisatie. De zanger zal op 25 maart eenmalig het weerbericht presenteren, na het RTL nieuws van 19.30 uur. Als tegenprestatie zingt Helga een nummer van Marco op Radio 538, aldus de website van War Child.

Maar er komen meer stunts. Vanaf 25 maart tot en met vrijdag 1 april 2011 touren de 538 DJ’s een week lang met twee trucks door het hele land. Ze komen dan langs 27 plaatsen en stoppen volgens War Child 'ook bij jou in de buurt'.

De BN-ers voeren stunts uit die definitief doorgaan als er voldoende ge-smst wordt door luisteraars. De opbrengst van de sms’jes gaat naar War Child. Ook de 538-jocks Armin van Buuren, Edwin Evers, Ruud de Wild en Froukje de Both bedenken een stunt om tijdens ‘538 voor War Child’ uit te voeren. In de komende weken maken het station en War Child de andere stunts bekend, evenals de BN’ers die meedoen aan de actieweek.

War Child wil oorlogskinderen in staat stellen om hun toekomst weer zelf vorm te geven en heeft daarvoor diverse programma's. De organisatie is onder meer actief in Afghanistan, Burundi, Colombia, Congo, Israël/Bezette Palestijnse gebieden, Libanon, Oeganda en Tsjetsjenië.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yme Bosma

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018