Excite

Marco van Basten geen directeur bij Ajax

De oud-voetballer van Ajax en AC Milan heeft na een aantal gesprekken met de Amsterdamse club duidelijk gemaakt dat hij niet de functie van directeur zal gaan vervullen. Daarmee haakt kandidaat nummer twee, eerder kreeg Ajax het 'nee' van Rob Been junior voor de kiezen, definitief af.

Zoon van Albert Heijn-topman

Wel schoof 'San Marco' zijn partner bij het bedrijf CrossOver Sports Loyalty naar voren; Dennis Heijn. Een bekende naam? Zeker, Dennis is de jongste zoon van de vermoorde Albert Heijn-topman Gerrit-Jan Heijn. Maar ook daarmee is de kous niet af. Dennis Heijn weigert de functie op zich te nemen zolang Marco van Basten niet meegaat. En het standpunt van Van Basten is duidelijk. Een echte patstelling dus.

En die patstelling kan wel eens vervelend uit gaan pakken voor de Raad van Commissarissen. Op 25 juli 2011 werd die Raad na een roerige periode geïnstalleerd, maar tot nu toe is er weinig tot niets veranderd bij Ajax. Na het vertrek van Rik van de Boog moest zijn positie als Algemeen Directeur door twee mensen ingevuld gaan worden; iemand met een zakelijke achtergrond, en iemand met een sportieve achtergrond. Voorlopig zit er helemaal niemand op die stoel.

Johan Cruijff weer weg?

Dat zou komen doordat er (nu al) tweespalt zou zijn binnen de Raad. Johan Cruijff aan de ene kant, en de overige Commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers aan de andere kant. Als de Raad niet tot een oplossing kan komen wat betreft de duo-functie in de directie, bestaat de kans dat de bestuursraad de Raad van Commissarissen op zeer korte termijn ontmantelt. Dan zit Ajax wat de organisatie betreft natuurlijk nog dieper in de chaos.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021